dimecres, 11 de maig del 2011

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE


 Amb aquest títol s’estrena l’actor Josh Radnor com a director d’una pel·lícula sorprenentment fresca i a l’estil del neoyorquí Woody Allen. Potser no tant acurat pel que respecta al guió, però sí en la seva posada en escena i direcció d’actors.

            La historia transcorre a la Nova York actual, a on se'ns presenta a Sam, un escriptor amb molt de talent però poc centrat, que prova d’obrir-se camí en la seva professió. De seguida podrem observar el bon cor d’aquest personatge, que amb ingenuïtat “adopta” en Rasheen, un nen perdut que aviat fa amistat amb ell i esdevindrà la seva ombra. A partir d’aquí, completen el repartiment una vella amiga seva, un “Sam 2” que la pretén, i una noia amb aspiracions a cantant, el seu últim “ligue”.

Però no ens enganyem: del que realment ens parla la pel·lícula és de l’amor, d’estimar i de ser estimat. I de com actualment estem entenent les relacions humanes com a alguna cosa passatgera, del moment. Sam és un personatge un tant enamoradís que de cop i volta troba una noia que l’inflama més que les altres que coneix del seu “dia a dia” de llit. La manera que ell té d’entendre la vida es resumeix en la frase que un dels personatges li diu: “Tú escrius històries curtes: jo el que vull és una novel·la”. Aquesta és la clau del film. El protagonista entén la seva vida com farcida de diferents relacions i moments. En Rasheen també jugarà el seu paper, donat que farà evolucionar el personatge, ajudat per la noia.
  La direcció d'actors, com hem dit, és magistral. Uns personatges creïbles i ben treballats que han gaudit d'un bon text i diàlegs a partir dels quals treballar. Potser la part fluixa del film sigui una subtrama entre dos amics d’en Sam que no acaba d’entendre’s, donat que té molts canvis i suposo que respondrà a qüestions de muntatge final, que van obligar a escapçar-la per durada. Potser haurem d’esperar al Director’s cut per a gaudir-la sencera.
Una pel·lícula que no us podeu perdre, feta amb ofici però també amb amor.

Si voleu veure el tráiler del film, aquí el teniu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada